Nieuws

 • Een actief en bruisend Expeditie Sevenum

  Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent Expeditie Sevenum, volg dan onze facebookpagina.

 • Sevenum, 27 februari 2019 – 14 enthousiaste verenigingen/organisaties gaan samen met Expeditie Sevenum aan de slag om uitdagingen in Evertsoord, Kronenberg en Sevenum aan te pakken en ideeën uit te werken. Expeditie Sevenum is een samenwerkingsverband om diverse partijen te inspireren en samen te brengen. 

  Op maandag 25 februari bracht dit elf verenigingen samen om te sparren over een netwerk aan vertrouwenspersonen. 

   

  Binnen Expeditie Sevenum zijn er al verschillende werkgroepen gestart met verschillende ideeën. Zoals het creëren van een naschools aanbod. De werkgroep Verenigen is afgelopen maandag aan de slag gegaan met het idee voor een netwerk aan vertrouwenspersonen voor alle verenigingen in Evertsoord, Kronenberg en Sevenum. Verder werd het onderwerp VOG toegelicht door Jan Poels sportconsulent Sport aan de Maas.

  “Het is niet makkelijk om iemand aan te spreken”

  “In de praktijk is het niet altijd even makkelijk om iemand aan te spreken op zijn of haar ongewenste gedrag. Het is daarom belangrijk om bij iemand terecht te kunnen die naar je luistert. En met jou bespreekt wat de beste oplossing is”, zo vertelt een van de aanwezige vertrouwenspersonen van Sparta’18. Verschillende vertrouwenspersonen waren aanwezig en hebben hun kennis gedeeld en vragen beantwoord.

  “We maken ons klaar voor de toekomst”

  Expeditie Sevenum gaat een gezamenlijk netwerk van vertrouwenspersonen creëren voor alle verenigingen in de drie dorpen. Zo kunnen de vertrouwenspersonen samen sparren over casussen. Casussen worden nog effectiever opgepakt. En het zorgt ervoor dat verenigingen die nog geen vertrouwenspersoon hebben op dit netwerk kunnen terugvallen. “Het was een innoverende avond waar verenigingen dichter tot elkaar zijn gekomen”, aldus een aanwezige. “We zitten vol energie om Evertsoord, Kronenberg en Sevenum klaar te maken voor de toekomst. Zo zorgen we voor een actief en bruisend verenigingsleven .

 • Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Expeditie Sevenum en volg ons op:
 • Facebook Expeditie Sevenum